Kaip rūkyti maisto produktus ąžuolo statinių drožlėmis?
Norimą drožlių kiekį pamirkykite 30-60 minučių vandenyje, tada ištraukite ir dėkite drožles į rūkymo dėžutę, aliuminio padėklą ar suvyniokite į aliuminio foliją. Jei naudojate aliuminio padėklą ar foliją, nepamirškite pribadyti skilučių. Taip paruoštas drožles dėkite ant įkaitusių žarijų arba jei Jūsų kepsninė turi – į rūkymo skyrių. Kai drožlės pradės rūkti, dėkite savo patiekalus į kepsninę. Skanaus!
Jei naudojate dujinį grilių: dėkite mirkytas drožles į rūkymo skyrių, o jei jo nėra prieš kurdami grilių sudėkite drožles kampe, po grotelėmis ir užkūrus palaukite kol jos pradės rūkti.